Columbia Threadneedle Investments Asset manager

Profile

Return to list
Name
Columbia Threadneedle Investments

Columbia Threadneedle Investments is een wereldwijd opererende vermogensbeheerder met een breed aanbod van actief beheerde beleggingsstrategieën en -oplossingen voor particulieren, institutionele beleggers en ondernemingen over de hele wereld.


Met meer dan 2.000 werknemers, waaronder meer dan 450 beleggingsdeskundigen verspreid over Noord-Amerika, Europa en Azië, beheren we €409 miljard aan activa, verdeeld over aandelen uit ontwikkelde en opkomende markten, vastrentende fondsen, mixfondsen (op basis van assetallocatie) en alternatieve beleggingsfondsen.


Een aantal van de meest prominente institutionele beleggers ter wereld behoren tot onze klantenkring; overheden en publieke instellingen, ondernemingen, verenigingen en stichtingen.


Succesvol beleggen voor onze cliënten staat bij ons centraal. Middels een op rendement gerichte, risicobewuste gebaseerde beleggingsaanpak streven we naar het beleggingsresultaat dat de cliënt verwacht. We beschikken over een zeer uitgebreide expertise en streven naar een strategisch samenwerkingsverband met onze cliënten, gericht op het ontwikkelen van gepersonaliseerde beleggingsoplossingen. En, belangrijker nog, het resulteert in beter gefundeerde beleggingsbeslissingen voor onze cliënten.


Columbia Threadneedle Investments is de wereldwijd opererende vermogensbeheerder van Ameriprise Financial (NYSE: AMP), een in de Verenigde Staten gevestigde toonaangevende financiële dienstverlener. Als onderdeel van Ameriprise kunnen we steunen op een grote, goed gekapitaliseerde en gediversifieerde financiële dienstverlener.


Products and Solutions

(Integrated) Risk Management
Equities
Emerging Markets Equities
Advisory/sub-advisory
ALM/Strategic Advice
Other
Asset Allocation (SAA/TAA/GTAA)
Corp Bonds
Mutual Funds
Bitcoin / crypto-assets
Custody
Derivates
Segregated Accounts
Responsible Investment / ESG
ETFS
Fiduciary Management, (partially) in-house
Fiduciary Management, externally managed only
Structured Products
Commodities
Hedge Funds
High Yield
Mortgages
Impact Investing
Infra & Property
LDI
Multi-Asset Mandates
Emerging Market Debt
Private debt
Private Equity
Research
Securities lending
Govt Bonds
Currency
(Integrated) Risk Management
Equities
Emerging Markets Equities
Advisory/sub-advisory
ALM/Strategic Advice
Other
Asset Allocation (SAA/TAA/GTAA)
Corp Bonds
Mutual Funds
Bitcoin / crypto-assets
Custody
Derivates
Segregated Accounts
Responsible Investment / ESG
ETFS
Fiduciary Management, (partially) in-house
Fiduciary Management, externally managed only
Structured Products
Commodities
Hedge Funds
High Yield
Mortgages
Impact Investing
Infra & Property
LDI
Multi-Asset Mandates
Emerging Market Debt
Private debt
Private Equity
Research
Securities lending
Govt Bonds
Currency

Comments

Columbia Threadneedle biedt de volgende producten en oplossingen:

  • Vastrentende waarden (regionaal en wereldwijd)
  • Aandelen (regionaal en wereldwijd, en opkomende markten)
  • Verantwoorde beleggings strategieën 
  • Assetallocatiestrategieën 
  • Multi-asset-oplossingen

Elke beleggingscategorie heeft een eigen, gespecialiseerd beleggingsteam, en al deze afzonderlijke teams profiteren van onze cultuur van actieve ideeënuitwisseling en samenwerking. Deze interactie tussen onze specialisten zorgt voor een effectieve uitwisseling van macro- en micro-inzichten waardoor elke portefeuille kan profiteren van de voordelen van ons collectieve denken. 

Assets under management

Per beleggingscategorie
Naar klant-type
Clients

Investment Beliefs

Wij zijn er bij Columbia Threadneedle Investments van overtuigd dat de kwaliteit van onze visie op de economie, de markten en aandelen tot outperformance leidt. Teamwork is bij ons bepalend en vormt een fundamenteel onderdeel van ons beleggingsproces. Dat is duidelijk gestructureerd om het genereren, beoordelen en implementeren van goede, overtuigde beleggingsideeën in klantportefeuilles te bevorderen.

Terwijl iedere beleggingscategorie over een eigen team van specialisten beschikt, profiteren de afzonderlijke teams van onze cultuur die gericht is op samenwerking en ideeënuitwisseling. Dat betekent dat iedere portefeuille van ons collectief denkproces profiteert. Samenwerking stelt ons in staat om beter na te denken en beter te presteren voor onze cliënten. De interactie tussen onze beleggingsteams vormt een aanzienlijk concurrentievoordeel voor Columbia Threadneedle Investments. Ons beleggingsproces is op deze overtuigingen gebaseerd. 

 

VERANTWOORD BELEGGEN

Bij Columbia Threadneedle Investments willen we het vermogen van onze cliënten op verantwoorde wijze beheren. Verantwoord beheer pakt volgens ons niet alleen gunstig uit voor bedrijven en beleggers, maar ook voor de economie in zijn geheel. Goedgeleide bedrijven zullen de risico's en uitdagingen die inherent zijn aan ondernemen beter kunnen beheersen. Ze zijn ook beter in staat groeikansen te benutten. Als actief belegger gaan we proactief op zoek naar kansen waarmee we duurzame groei en rendement voor onze cliënten kunnen genereren.

In overeenstemming met ons streven een duurzame langetermijnbelegger te zijn en onze plicht om de langetermijnbelangen van onze cliënten zo goed mogelijk te dienen, ondertekende Columbia Threadneedle Investments als medeopsteller de 'Principes van Verantwoord Beleggen' (Principles of Responsible Investment - PRI) van de Verenigde Naties.

Dit stelt ons bovendien in staat te innoveren en onze cliënten unieke oplossingen te bieden. Onder meer door baanbrekende initiatieven op het gebied van koolstof-

arme werkplekken of social bonds die we samen met toonaangevende experts uit de desbetreffende sector beheren.

Values and Objectives

Enkele fundamentele aspecten van onze propositie maken onze benadering onderscheidend: 

Voor ons is eigen research van hoge kwaliteit essentieel en daarom beschikken we over de middelen en de expertise om de wereldwijde aandelen- en obligatiemarkten uitvoerig te volgen.

Alle fondsbeheerders en analisten leveren een bijdrage aan onze research. Een hoge mate van interactie en communicatie is voor het creëren van beleggingsinzichten essentieel.

Ons researchproces is volledig geïntegreerd. Zo kunnen wij onze beleggingsinzichten bij al onze producten optimaal inzetten. Onze regionale aandelenteams, wereldwijde sectorteams en onze vastrentende teams werken zeer nauw samen. Wij zijn fundamenteel overtuigd van de waarde van teamwork. 

Performance Measurement

Internal
External
GIPS
Other
Internal
External
GIPS
Other

Fee Structure

We werken zowel met vaste tarieven als met prestatievergoedingsstructuren. De exacte tarieven zijn afhankelijk van de beleggingscategorie, de omvang van het vermogen, de beleggingsrichtlijnen en de risicoparameters. 

Disclaimer

Alle data is per 30 September 2017. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Columbia Threadneedle Investments is de wereldwijde merknaam van alle onderdelen van de groep Columbia en Threadneedle. De onderdelen van Columbia en Threadneedle zijn eigendom van de toonaangevende Amerikaanse financiële dienstverlener Ameriprise Financial, Inc. AUM of EUR409 miljard: dit is inclusief het gecombineerde vermogen onder beheer van de Columbia en Threadneedle groepsbedrijven per 30 September 2017. Bron: Ameriprise Financial Q3 2017 earnings release. 

Dit materiaal is uitsluitend bedoeld ter informatie en vormt geen aanbod of uitnodiging tot het geven van een opdracht om effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen, noch om beleggingsadvies of beleggingsdiensten te verstrekken. De waarde van beleggingen en de inkomsten ervan zijn niet gegarandeerd, kunnen zowel stijgen als dalen en worden mogelijk beïnvloed door wisselkoersschommelingen. Dit betekent dat een belegger het belegde kapitaal wellicht niet terug ontvangt. Uitgegeven door Threadneedle Investment Services Limited (No. 3701768). Threadneedle Asset Management Limited (No. 573204). Geregistreerd in England and Wales. Geautoriseerd en gereguleerd in het Verenigd Koninkrijk door de Financial Conduct Authority. © 2017 Columbia Threadneedle Investments.