Pictet AM: De weg naar vastgoedbeleggingen in modulaire bouw
Research & content


General information

Title Pictet AM: De weg naar vastgoedbeleggingen in modulaire bouw
Type URL
Website HTTPS://AM.PICTET/NL/NETHERLANDS/GLOBAL-ARTICLES/2022/EXPERTISE/ALTERNATIVE-BELEGGINGEN/MODULAIRE-BOUW?UTM_SOURCE=PENSIOENPRO&UTM_MEDIUM=PARTNERPAGE&UTM_CONTENT=CENTRAL
Category Vermogensbeheer
Published 26-08-2022

Description

Nu de vastgoedsector steeds meer wordt aangesproken op het verkleinen van zijn enorme ecologische voetafdruk, is modulair bouwen weer in de mode. Het is groener, sneller en efficiënter.

Modulaire bouw is niet nieuw. In de negentiende eeuw verscheepten Britse immigranten prefab-huizen naar Australië, terwijl Amerikanen ze gebruikten om in hoog tempo huisvesting te realiseren voor gelukszoekers tijdens de Californische goudkoorts. Later speelde het een belangrijke rol bij de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog, vooral tijdens de grote bouwhausse van de jaren 1970-1980. Maar de resultaten waren niet altijd duurzaam – noch aangenaam om naar te kijken. In veel van deze gebouwen kon je precies de lijnen zien waar de modules aan elkaar waren verbonden.

Vandaag de dag heeft de technologie de mogelijkheden enorm vergroot. Je zou kunnen spreken van modulair 2.0, of zelfs 3.0. Bovendien biedt het een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van de traditionele bouw, waaronder het verdwijnen van die vreselijke lijnen, doordat aannemers nu in staat zijn om ter plaatse extra buitentegels toe te voegen.

Lees op onze website het hele artikel