Pictet AM Parijs gaat voor Olympisch hout
Research & content


General information

Title Pictet AM Parijs gaat voor Olympisch hout
Type URL
Website https://am.pictet/nl/netherlands/articles/2022/megatrend/timber/parijs-gaat-voor-olympisch-hout?utm_source=pensioenpro&utm_medium=partnerpagina&utm_campaign=timber
Category Assetklasse
Published 03-06-2022

Description

De Olympische Spelen van Parijs en nieuwe Franse regelgeving zetten de schijnwerpers op de voordelen van hout als bouwmateriaal.

Op 21 november trapt Nederland samen met Senegal het Wereldkampioenschap voetbal af in Qatar. Er is veel kritiek op het event, aangezien er onvoldoende oog was voor mensenrechten bij de bouw van de stadions. De Olympische Spelen van Parijs zitten in 2024 juist helemaal aan de andere kant van het duurzaamheidsspectrum.
Voor de eerste keer heeft een groot sportevenement juist een positieve klimaatimpact. Dat is mogelijk omdat de organisatie slim gebruik maakt van bestaande stadions en andere sportinfrastructuur. Maar de positieve klimaatimpact is vooral ook te danken aan de gunstige eigenschappen van hout als bouwmateriaal.
Elke 13 minuten een nieuwe houten flatgebouw

Het Olympische dorp en een nieuw zwemcentrum dat daar op minder dan twee kilometer vandaan komt te liggen, worden bijna volledig gebouwd met hout en andere biologische materialen. In de bouwwereld doet de kracht van hout niet onder voor die van staal of beton. Omdat hout relatief weinig weegt, kan het zijn eigen gewicht beter dragen. Dit maakt het mogelijk om grotere ruimtes te bouwen of met minder steunbalken te werken.

Lees meer op onze website