Pictet AM: Welke krachten bepalen de komende vijf jaar het beursbeeld?
Research & content


General information

Title Pictet AM: Welke krachten bepalen de komende vijf jaar het beursbeeld?
Type URL
Website https://am.pictet/nl/netherlands/global-articles/2022/pictet-asset-management/secular-outlook?utm_source=fondsnieuws&utm_medium=partnerpagina&utm_campaign=secularoutlook
Category Assetklasse
Published 07-07-2022

Description

Outlook Beleggingen 2022
Welke ontwikkelingen bepalen de komende vijf jaar het beeld op financiële markten? In onze Outlook brengen we in kaart wat de verwachte rendementen zijn van de verschillende beleggingscategorieën en analyseren we welke impact krachtige trends op het beleggingslandschap hebben.

RENDEMENTSVERWACHTING VOOR DE KOMENDE 5 JAAR
Beleggers die hun portefeuille grofweg gelijk verdeelden over aandelen uit ontwikkelde landen en obligaties, hebben een mooie periode achter de rug. Het gemiddelde jaarrendement van deze aanpak komt in de buurt van 10%. Achter dat aantrekkelijke percentage gaan een gestage groei van de wereldeconomie en een geleidelijke daling van inflatie en rente. Bovendien hebben financiële markten een relatief rustige periode achter de rug.
Onze prognoses voor de komende vijf jaar wijzen er echter op dat beleggers een heel andere koers moeten uitzetten om een vergelijkbaar rendement te halen. Een belangrijke stap is het verkleinen van de positie in ontwikkelde landen. In plaats daarvan moet de positie in de opkomende wereld worden uitgebreid. Dat geldt ook voor alternatieve beleggingen; met name grondstoffen en goud.

Lees het hele artikel op onze website