Pensioenfonds ING kiest Robeco voor esg-mandaat. Pensioenfonds Hewlett-Packard selecteert ABB als bestuursbureau. Bouwinvest stapt voor €75 mln in Amerikaanse huurwoningen, namens BpfBouw.

 

Robeco is door Pensioenfonds ING gekozen als partner bij het beleid voor duurzaam beleggen. Robeco gaat het fonds adviseren over esg-vraagstukken op het gebied van beleid, wet- en regelgeving. Het bedrijf gaat stemmen namens het fonds op aandeelhoudersvergaderingen en engagement voeren. Samen met dochterbedrijf Corestone gaat Robeco esg-screening en rapportages verzorgen. Het doel is een 'holistische ESG-aanpak'. Pensioenfonds ING beheert €28 mrd vermogen voor bijna 70.000 deelnemers.

Pensioenfonds Hewlett-Packard heeft ABB voor Pensioenfondsen geselecteerd om de functie van bestuursbureau op zich te nemen. Het is de bedoeling dat het bestuur hierdoor minder tijd kwijt is aan kleine operationele zaken en meer toekomt aan strategisch beleid. Pensioenfonds HP beheert bijna €1,8 mrd voor zo'n tienduizend deelnemers. ABB verzorgt ook bestuursondersteuning voor bpf Wonen en opf’en Van Lanschot en Capgemini.

Bouwinvest heeft voor BpfBouw $85 mln (circa €75 mln) geïnvesteerd in betaalbare huurwoningen in de Verenigde Staten. Het gaat om het zogeheten core-segment, waar de minste kans bestaat op leegstand. De investering is onderdeel van het North America Mandate van BpfBouw en richt zich op gebieden waar vraag en aanbod niet in balans zijn en waar de behoefte aan betaalbare woningen hoog is. Dit geldt bijvoorbeeld in grote steden als New York, San Francisco en Seattle.

Tips voor mandaten en transacties kunt u sturen naar redactie@pensioenpro.nl.