Pensioenfederatie Anders

Profiel

Terug naar overzicht
Naam
Pensioenfederatie

 


De Pensioenfederatie is de overkoepelende belangenbehartiger van bijna alle Nederlandse pensioenfondsen. Zij vertegenwoordigt namens ongeveer 220 pensioenfondsen de belangen van:  • 5,3 miljoen deelnemers 

  • 3 miljoen gepensioneerden 

  • 9,1 miljoen gewezen deelnemers.


Een ledenlijst van de Federatie vindt u hier.


Vermogen onder beheer of advies

Bijzonderheden

De Pensioenfederatie behartigt de belangen van de meeste Nederlandse pensioenfondsen. Haar leden beheren een vermogen van ruim €1200 miljard.

Klanten

Ambities en Waarden


De Pensioenfederatie bevordert samen met en namens haar leden, de doorontwikkeling, instandhouding en uitvoering van een kwalitatief goed en betrouwbaar stelsel van tweede pijlerpensioenen in Nederland. De leden van de Pensioenfederatie staan hier gezamenlijk borg voor, in dienst van miljoenen deelnemers en gewezen deelnemers, gepensioneerden en nabestaanden. Om hen draait al het werk dat de leden doen.


Research & Kennisdeling

Pensioenen

Publicatiedatum 1-2-2018
In de pensioenwereld gebeurt van alles.

In dit online magazine van de Pensioenfederatie praat de federatie je bij over wat er speelt. Dit keer met Sophie in ‘t Veld over PEPP, Margot Scheltema over het belang van diversiteit en professor Leo Lentz die zich afvraagt of het Uniform Pensioenoverzicht niet overbodig is. Dit is de tweede uitgave. De volgende uitgave stuurt de Federatie alleen toe aan wie zich heeft aangemeld. Aanmelden kan op de website van de Pensioenfederatie.