ASR Vermogensbeheer N.V. Asset manager

Profiel

Terug naar overzicht
Naam
ASR Vermogensbeheer N.V.
KVK nummer
30227237

ASR Vermogensbeheer N.V. (a.s.r. vermogensbeheer) is een 100% dochter van ASR Nederland en beheert ruim €65 miljard voor verzekeraars, pensioenfondsen, decentrale overheden, zorg- en onderwijsinstellingen en vermogensfondsen. Wij zijn experts op het gebied van integraal balansbeheer (LDI), beleggen in Europese obligaties, aandelen, hypotheken en direct vastgoed. Wat we niet zelf kunnen, besteden wij uit aan anderen. We spreiden, zijn selectief en laten ons niet afleiden door de waan van de dag. Wij beleggen duurzaam en houden altijd de lange termijn voor ogen. 

Beleggingsprofessionals
150
Vestigingslanden
1

Locaties

Telefoonnummer
Telefoonnummer +31 (0)6 23 97 88 10
Bezoekadres
Archimedeslaan 10
3584 BA, Utrecht

Medewerkers


Producten en Oplossingen

Advisory/sub-advisory
Securities lending
Custody
Research
ALM/strategisch advies
Assetallocatie (SAA/TAA/GTAA)
LDI
(Integraal) Risicomanagement
Fiduciair beheer, uitsluitend extern beheerd
Fiduciair beheer, (deels) intern beheerd
Multi-asset mandaten
Discretionaire mandaten
Beleggingsfondsen
Gestructureerde producten
ETFS
Derivaten
Andere
Advisory/sub-advisory
Securities lending
Custody
Research
ALM/strategisch advies
Assetallocatie (SAA/TAA/GTAA)
LDI
(Integraal) Risicomanagement
Fiduciair beheer, uitsluitend extern beheerd
Fiduciair beheer, (deels) intern beheerd
Multi-asset mandaten
Discretionaire mandaten
Beleggingsfondsen
Gestructureerde producten
ETFS
Derivaten
Andere

Opmerkingen

Andere: ESG

Vermogen onder beheer

Per beleggingscategorie
Naar klant-type
Bijzonderheden

Cliënten waarderen onze dienstverlening, wat heeft geresulteerd in de beëindiging van slechts één mandaat in de afgelopen10 jaar. Wij zijn graag bereid om u met één van onze relaties in contact te brengen om ervaringen uit te wisselen.

Klanten

Beleggingsovertuigingen

a.s.r. belegt toekomstbestendig en belegt voor u zoals we ook voor onszelf beleggen. Bij alles wat we doen, houden we er rekening mee dat we de wereld geërfd hebben en weer doorgeven. We doen zelf waar we goed in zijn en beleggen voornamelijk in Europese vastrentende waarden, Europese aandelen, vastgoed en hypotheken. Daarbij zetten we steeds vaker kwantitatieve modellen in om een optimale risico rendementsverhouding te bereiken. Andere specialiteiten kopen we in op onze voorwaarden, dus op kwaliteit en duurzaamheid.

a.s.r. toont haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door toepassing van ethische en duurzaamheidscriteria op het gebied van onder meer sociale- en milieuaspecten en mensen- en arbeidsrechten. Wij geloven in engagement via een constructieve dialoog met de bedrijven waarin wij beleggen, met als doel het verhogen van maatschappelijk rendement op lange termijn.

Marktvisie

Pensioenfondsen staan voor grote uitdagingen. De dekkingsgraden vragen om aandacht en er is toenemende aandacht om de governance en uitvoering binnen het pensioenfonds professioneler in te richten. Daarnaast is er een toenemende maatschappelijke aandacht om de beleggingen te verduurzamen. Voor een pensioenfonds is het dan ook belangrijk een vermogensbeheerder te selecteren die producten biedt die het gekozen duurzame beleid ondersteunen. a.s.r. vermogensbeheer biedt met haar productenmet een sterk ESG-profiel pensioenfondsen de mogelijkheid aantoonbaar hun beleggingsportefeuilles te verduurzamen. Nu en voor de lange termijn.

Ambities en Waarden

a.s.r. vermogensbeheer biedt een aantal producten en diensten aan en wil daarin excelleren. Niet alleen op het gebied van rendement en risico, maar ook op het gebied van duurzaamheid. Nederlandse beleggers moeten bij duurzaam beleggen meteen denken aan a.s.r. vermogensbeheer. Duurzaam beleggen is ons uitgangspunt. Strengere criteria dan a.s.r. hanteren kan wel, minder streng niet. Duurzaam beleggen is niet zwart-wit, maar een genuanceerd verhaal. De inzichten worden elke dag scherper. Wij luisteren naar deze inzichten en passen ons aan. Wij beleggen niet in wapens en houden bij elke belegging rekening met mensenrechten en milieuaspecten. Daarnaast wil a.s.r. een betrouwbare partner zijn voor haar klanten. Elke klant heeft een relatiebeheerder en rechtstreeks toegang tot een portfoliomanager.

 

Performancemeting

Intern
Extern
GIPS
Andere
Intern
Extern
GIPS
Andere

Vergoedingstructuur

Wij werken met zowel een vaste vergoeding als een vergoeding gebaseerd op het vermogen onder beheer, afhankelijk van de wensen van de klant en hoe het mandaat is ingevuld. 

Disclaimer

De in dit document verstrekte informatie is geen aanbod, beleggingsadvies of financiële dienst. De informatie is ook niet bedoeld om enig persoon of instantie aan te zetten tot het kopen of verkopen van enig financieel product, waaronder rechten van deelneming in een beleggingsfonds, of tot het afnemen van enige dienst van ASR Vermogensbeheer, noch is de informatie bedoeld als basis voor een beleggingsbeslissing.