Lifetri Uitvoerder / Verzekeraar

Profiel

Terug naar overzicht
Naam
Lifetri
KVK nummer
70148821

Tot de Lifetri Groep behoren Lifetri Levensverzekeringen en Lifetri Uitvaartverzekeringen, verzekeraar voor ruim 600.000 klanten. Met als oorsprong de gerenommeerde verzekeraars Nuvema en Klaverblad Leven groeit Lifetri stevig door. Vanaf 2020 garandeert Lifetri de pensioenaanspraken voor de deelnemers van pensioenfondsen, waaronder Pensioenfonds Allianz Nederland en de pensioenregeling Klaverblad. Het vermogen onder eigen beheer in Nederland bedraagt ca. 2,4 miljard euro. Vanuit het nieuwe kantoor in Maarssen werken ongeveer 90 medewerkers. Alle activiteiten staan onder regulier Nederlands toezicht van De Nederlandsche Bank.

De ambitie van Lifetri is stevig door te groeien in de Nederlandse markt met het aanbieden van lange termijn zekerheid en garanties. Of het nu gaat over herverzekering, collectieve waardeoverdracht of het (gedeeltelijk) overnemen van pensioen- en levensverzekeringsportefeuilles, Lifetri realiseert gezamenlijke maatwerk-oplossingen voor pensioenfondsen en levensverzekeraars.

Lifetri maakt voor de realisatie van haar plannen gebruik van de expertise en middelen van onder andere de Sixth Street Partners (SSP) portefeuille, een wereldwijd opererende organisatie met financiële- en investeringsactiviteiten en meer dan $60 miljard vermogen onder beheer. Naast Lifetri investeert Sixth Street zo ook in het Verenigd Koninkrijk in pensioenverzekeraar Clara Pensions en bijvoorbeeld Talcott Resolution, het grootste Amerikaanse pensioen-platform met een balans van $140 miljard. De investeerders van SSP zijn veelal financiële dienstverleners, meest pensioenfondsen, met een sterke behoefte en visie op stabiele, lange termijn beleggingen.

Met het realiseren van garanties helpt Lifetri klanten met het structureel ondervangen van rente en/of inflatie risico´s zodat de zekerheid en koopkracht voor klanten permanent en langdurig op orde is. Tegelijkertijd kan Lifetri helpen bij het geruisloos migreren en voortzetten van de dienstverlening waarbij een goede, digitale service aan klanten van essentieel belang is. In 2022 hebben ruim 200 klanten Lifetri met het unieke gemiddelde 4.7 van de 5 sterren op het onafhankelijke Google review gewaardeerd. Lifetri kan dat doen dankzij een ervaren managementteam, een zeer sterke lange termijn kapitaalsbasis en een ervaren aandeelhouder met veel beleggingsexpertise.

Voor meer informatie over Lifetri, kijk op de website Lifetri.nl of artikelen in Pensioen Pro: Lifetri Groep in Pensioen Pro
Locaties

Bezoekadres
Bisonspoor 3002 D301
3605 LT, Maarssen
Postadres
Postbus 542
3800 AM, Amersfoort

Medewerkers

Chief Executive Officer

Medewerker
Senior Manager Strategy M&A


Producten en Oplossingen

Dienstverlening Advisering Uitvoering
DB regelingen
DC regelingen
Herverzekering
Pensioenadministratie
Vermogensbeheer
Dienstverlening
Advisering
Uitvoering
DB regelingen
DC regelingen
Herverzekering
Pensioenadministratie
Vermogensbeheer