AI: een existentiële bedreiging?
Research & content


Algemene informatie

Titel AI: een existentiële bedreiging?
Type URL
Website https://am.pictet/nl/netherlands/mega/2021/de-rol-van-ai-in-de-maatschappij-en-op-de-werkplek?utm_source=fondsnieuws&utm_medium=partnerpage&utm_content=central
Categorie Assetklasse
Publicatiedatum 06-05-2022

Omschrijving

Zal artificiële intelligentie de mensheid overheersen en bedreigen of kunnen we leren om met deze ongelooflijke technologie te leven? Twee experts op het gebied van AI geven hun mening.
Artificiële intelligentie (AI) is misschien wel de belangrijkste technologie die mensen ooit zullen ontwikkelen. De impact ervan is al voelbaar in de wereld van retail, gezondheidszorg, transport, cyberbeveiliging, reclame en in vele andere sectoren – en dit zal alleen maar toenemen in de loop van de 21e eeuw. Er wordt nu volop gedebatteerd of AI bedoeld is om de kwaliteit van ons leven te verbeteren, of dat het uiteindelijk een existentiële bedreiging vormt voor de mensheid.

Stuart Russell, professor computerwetenschappen aan de universiteit van Californië, Berkeley, is van mening dat we gelukkig kunnen samenleven met steeds meer machines, zolang we onze relatie herbekijken – een idee dat hij verkent in zijn boek 'Human Compatible: AI and the Problem of Control'.

"Onze intelligentie geeft ons macht over de hele wereld, macht over alle andere soorten op de planeet. En we zijn erin geslaagd om er al miljoenen uit te roeien", vertelt hij in de Found In Conversation-podcast.

Ga naar onze website om het artikel te lezen.