Pictet AM: Batterijen aangedreven door schatten uit de oceaan
Research & content


Algemene informatie

Titel Pictet AM: Batterijen aangedreven door schatten uit de oceaan
Type URL
Website https://am.pictet/nl/netherlands/mega/2021/batterijen-aangedreven-door-schatten-uit-de-oceaan
Categorie Assetklasse
Publicatiedatum 24-05-2022

Omschrijving

Elektrische wagens spelen een belangrijke rol in de strijd tegen klimaatverandering, maar ze hebben veel zeldzame metalen nodig. Een oplossing voor dat probleem kan op de bodem van de oceaan liggen.

wee jaar. Zo lang heeft het geduurd voordat het aantal elektrische wagens op de wereld verdubbelde tot 7 miljoen. Met het huidige beleid zouden er volgens het Internationaal Energieagentschap tegen 2030 minstens 140 miljoen kunnen zijn. Of zelfs 230 miljoen als overheden aan duurzame ontwikkeling zouden doen.1

Op het eerste gezicht is dat goed nieuws voor het milieu. Maar het brengt specifieke uitdagingen met zich mee. Eén daarvan is of de gebruikte elektriciteit afkomstig is uit duurzame bronnen. Een andere uitdaging is de enorme hoeveelheid metalen die nodig is om batterijen voor elektrische voertuigen te maken.

"We weten allemaal dat we het gebruik van fossiele brandstoffen kunnen stoppen door de groene, schone transitie te maken – batterijen bouwen, met elektrische voertuigen rijden. Maar natuurlijk heeft het produceren van metalen die nodig zijn om deze batterijen te bouwen nog niet dezelfde aandacht gekregen," vertelt Gerard Barron, CEO en voorzitter van de Metals Company, aan de Found In Conversation-podcast.

"Als je alle voertuigen op de weg die we willen elektrificeren bij elkaar optelt, als je alle elektriciteitscentrales optelt die moeten worden omgeschakeld op duurzame energie, en de batterijen die nodig zijn om de energie op te slaan voor als er geen wind is en alle huizen die moeten worden verbouwd, dan hebben we miljarden tonnen metalen nodig om dat mogelijk te maken."

Lees meer op onze website