Wordt India de opkomende markt van dit decennium?
Research & content


Algemene informatie

Titel Wordt India de opkomende markt van dit decennium?
Type URL
Website https://www.capitalgroup.com/institutions/nl/en/insights/articles/will-india-breakout-emerging-market.html
Categorie Assetklasse
Publicatiedatum 08-08-2023

Omschrijving

Wordt India de opkomende markt van dit decennium?

Dat India een belangrijke opkomende wereldmacht is, bleek tijdens het recente bezoek van premier Narendra Modi aan de Verenigde Staten, waar hij het Congres toesprak, kopstukken uit het bedrijfsleven ontmoette en dineerde in het Witte Huis.

Gebaseerd op onze recente reizen door India, zijn wij van mening dat de signalen de goede kant op wijzen: het ondernemersvertrouwen is hoog, de economie laat een behoorlijke groei zien en technologische innovatie levert nieuwe groeimogelijkheden op. Voor een democratie van deze omvang is het land de afgelopen 10 jaar relatief stabiel geweest, waardoor economische ontwikkeling een hoge prioriteit kon krijgen. In de aanloop naar de algemene verkiezingen van volgend jaar kan de politieke situatie instabieler worden en kan de marktvolatiliteit toenemen, maar wij zijn niettemin van mening dat India een periode van langdurige groei voor de boeg heeft, dankzij een sterke toename van directe investeringen en investeringen in vaste activa.

In dit artikel gaan wij in op enkele van de belangrijkste factoren die India aantrekkelijk maken in vergelijking met andere opkomende markten.